Bröllopsresan – Out to the ballpark

Tidigare delar av resan hittar du här.

Vistelsen i Sausalito fick som sagt bli kort eftersom vi hade planer för kvällen. Vi tog först buss och sen tåg/tunnelbana tvärs genom stan. Vi åkte genom Chinatown vilket märktes direkt på vägskyltarna och människorna.

img_5053

.

p1030572

När vi började prata om vad vi skulle göra under resan var jag tydlig med en sak vi inte fick missa: ett sportevenemang, vilket som helst. För är det nåt amerikanarna kan så är det att bjuda på häftiga shower. Tyvärr hamnade vi lite mellan sommar- och vintersporter och hade lite otur med var lagen spelade när vi skulle vara i respektive stad (LA och SF). Men till slut hittade vi att Oakland Athletics mötte Los Angeles Angels hemma i San Fransisco när vi var där.

p1030581

Baseball är ju den tråkigaste och mest förvirrande amerikanska sporten efter amerikansk fotboll, men nu var det inte idrotten i sig vi (jag) egentligen var ute efter. Det var ju allt runt omkring.

p1030578

Och maten, såklart.

p1030585

Go Athletics! Vi lyckades googla oss till att de spelar i en av ligorna som ingår i den hösta ligan (?). Därför tyckte jag att biljetterna var rätt billiga trots att de var nära planen. Hur nära vi satt insåg jag inte förrän vi kom dit och satt typ två rader bakom VIP-platserna längst fram. Vi hade därför första parkett till allt som hände på planen.

p1030587

OS i Rio hade precis avgjorts och ungdomarna som står här var alla San Fransisco-människor som deltagit i OS. De blev hyllade innan matchen i sann patriotisk anda.

p1030588

Här vet jag inte riktigt vad de höll på med. Men ni ser iaf hur nära vi satt.

p1030595

Inga sportevenemang utan pep band.

p1030597

Och så var det ju själva det idrottsliga. Vi hade en bra speaker vilket gjorde att vi faktiskt fattade en del som hände. Oakland låg länge under och stämningen sjönk sakta.

p1030601

Men vi var rätt nöjda ändå.

p1030602

Matchen spelade ingen roll för säsongens slutresultat och det var rätt glest på läktarna.

p1030606

Men maskotarna (som tydligen var tre av laget mest berömda spelade genom tiderna, skulle ni kunna se en dock-version av Jimmie Ericsson komma åkandes under en AIK-match? :’D) gjorde sitt bästa för att peppa oss som var där.

p1030608

Och så åt vi. Nachos, varmkorv, pizza…

p1030609

… och pretzels. Snacka om nostalgi för mig. Bitvis levde jag på sån här mat under mitt high school-år.

p1030610

En supermärklig grej som ALLA lag gör på ALLA matcher är att sjunga Take me out to the ballgame. Så vi stod och jag sjöng med så gott jag mindes.

p1030614

Ju närmare slutet matchen kom, desto mer knappade Athletics in. Här överlägger dom innan sista rundan/”inningen”.

p1030615

Och tamen tusan, på sista kastet/rundan/inningen vann dom! Stämningen gick från avslagen till superpeppad på kort tid och vi kunde lämna arenan inte bara mätta utan även glada.

En reaktion på ”Bröllopsresan – Out to the ballpark

  1. Ping: Bröllopsresan – Första etappen | Hannas historia

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.