Bröllopsresan – Den stora apelsinen

Tidigare delar av resan hittar du här.

Alla vet säkert att New York kallas ”The big apple”, men hur många vet att Los Angeles istället fått smeknamnet ”The big orange”? Kanske inte lika känt, men lite kul ändå. Det var alltså sista etappen på vår resa och staden där vi bestämt oss för att stanna längst.

img_5148

Jag ska villigt erkänna att jag från och med Los Angeles citylimit inte körde en meter till. Anton fick lov att ta över ratten och jag blev kartläsare. Ändå ett bra samarbete som gjorde att vi tog oss runt. För i Los Angeles kör man. Man går inte, åker inte kollektiv eller cyklar. Man kör bil.

img_5147

Vi bodde rätt centralt, men ändå tog det minst 30-45 minuter vars vi än skulle. Trafiken är helt magisk. Så det var faktiskt lite skönt att svänga av och stanna.

img_5139

I Los Angeles hade jag bokat ett gårdshus genom Airbnb som tillhörde ett supertrevligt gay-par i 50-årsåldern. Vi hade kontakt via SMS när vi närmade oss och fick en kod för att ta oss in i huset.

img_5140

Senare på dagen kom de förbi, hälsade och visade alla finesser. De tipsade också om var vi skulle kunna handla, för nu hade vi börjat bli lite less på alla ute-frukostar och resturangmiddagar. Flera gånger den sista veckan köpte vi hem nåt att värma, och frukost åt vi hemma i lägenheten.

img_5141

Sängen som visade sig vara på tok för mjuk för min onda rygg. Jag sov därför (det lilla jag sov de här nätterna) på soffan i köket som var mycket hårdare.

img_5142

Det här var nog faktiskt det finaste vi bodde under resan.

img_5143

Kolla bara.

img_5144

Där fanns också en supermysig altan.

img_5145

Där vi hängde den första kvällen, läste, pratade och lyssnade på musik.

img_5190

Paret vi bodde hos var som sagt supertrevliga, deras granne vet jag inte riktigt om. Han hade samma dekal på sin bil. Jag hoppas verkligen att han ångrar sig nu efter allt som hänt, men vem vet?

En reaktion på ”Bröllopsresan – Den stora apelsinen

  1. Ping: Bröllopsresan – Första etappen | Hannas historia

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.