Från grop till gräsmatta

Redan tidigt insåg vi att vi dels skulle ha färre projekt som var helt nödvändiga den här sommaren. Vi insåg också att för att slutföra de få projekt vi skulle ta tag i krävdes hjälp.

De förra ägarna hade ju hästar, men nästan ingen mark att ha dem på eftersom gården är ganska begränsad i storlek. Därför hade de byggt hagar mellan den riktiga gräsmattan och vår lillstuga. De körde bort hästskit och lera och lämnade efter sig en ojämn plätt där gräs och ogräs fick växa fritt.

Som syns på den här bilden jag tog när grannarna hade slåtanna. Det är alltså den gräsiga plätten framför stugan, där balmaskinen och balvagnen precis befinner sig.

Vildvuxet.

Den som utsågs till huvudsaklig projekthjälpare var pappa, med sin stora traktor. Vi hade egentligen ingen planering för hur det skulle gå till mer än att det skulle fyllas upp med jord. Därför uppstod en del diskussioner om hur det hela skulle gå till och till slut bestämdes det att vi skulle röja för att få bort den värsta växtligheten. Pappa började för att kunna tippa några första lass…

så fick Anton röja klart samma kväll. Mamma passade på att sätta upp vår sista pallkrage och så in den. Fatta lyxigt med egen trädgårdsmästare! ;) De i främre delen av bilden har hon ju också gjort.

Sen kom då jorden som pappa fått lov att ta från snälla farbror Ulfs ena lägda.

Många lass blev det. Och om det är nåt jag lärt mig sen vi köpte huset är det väl precis det: Allt tar längre tid och mer resurser än man tror.

Men kolla så fint det blev!

Det kanske inte syns jättestor skillnad, men lite.

När pappa kört jord och bultat var det Anton som fick stå för finliret.

Även han bultade, med en marginellt mindre traktor.

Pappa hade lämnat en jordhög som vi kunde ta av, så jag tror att Anton körde ungefär lika många lass som pappa för att fylla upp lite ojämnheter. Det gav dock aningens mindre effekt.

Det sägs ju att det krävs en by för att uppfostra ett barn, och tydligen gäller samma för att fylla igen en gammal hästhage. Farbror Ulf och granne Kennet kom i augusti för att först luckra upp den bultade och igentorkade jorden…

… och sådde sen igen plätten. Samma eftermiddag kom en regnskur och jag räknar därför med att våra små frön fått bästa möjliga förutsättning för att bilda en vacker gräsmatta.

Det jag däremot inte räknat med var att våra små frön var så aptitliga. Jag vet inte om min fågelskrämma funkade, men jag hoppas det. Vi får väl se om/när något börjat växa.

 

En reaktion på ”Från grop till gräsmatta

  1. Ping: Mindre jobb, mer lek | Hannas historia

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.