Jag har väntat på ett regn

Som ni kommer att märka är titels ytterst ironisk. Eller ja, vi har väl alla väntat på regnet hela sommaren. Bönderna för att få någon skörd och vi husägare för att våra stackars gräsmattor skulle återuppstå. Men man kan ju tycka att det är onödigt att allt sommarens regn ska komma precis den kväll vi skulle på utomhuskonsert? Konserten ägde rum i Umeå, och kvällen innan hade Anton, Lillebror och några tusen till sett hårdrocksband på samma ställe. De hade sol och uppehåll, Anton hade t-shirt och skinnjacka och tyckte att det blev lite svalt innan han gick hem. Fruktansvärt orättvist.

Först ut var Melissa Horn. Som ni ser regnade det även här. Litegrann sådär, men det visade sig att jag varit på tok för optimistisk när det gälle vädret. Jag hade min vindjacka och lånat en regncape från Anton. Som visade sig vara kortärmad, nådde knappt till knäna och var öppen i sidorna förutom tre knappar på varje sida. Sämsta regncapen jag någonsin sett.

Så när Melissa nästan spelat klart gick jag tillbaka till vårt hotell (tur vi bodde nära) och bytte om till regnställ och gummistövlar. Och det är jag väldigt glad för att jag gjorde.

Jag hann tillbaka i god tid innan kvällens höjdpunkt: Winnerbäck. *emoji med hjärtögon*

Femte gången jag såg honom.

Kanske den bästa hittills.

Han gjorde en magiskt fin duett tillsammans med Melissa Horn.

Den här bilden gillar jag, även om den blev lite förvirrad. Men det är alltså en kamera bakom honom som filmar oss, samtidigt som jag fotade.

Jag vet inte om det var regnet, hela upplevelsen, att även musikerna förstod att de var med om något särskilt eller om det var att vi alla förenades i att det här var en kväll vi aldrig skulle glömma. Jag vet inte vad det var, men det var en fantastisk fin konsert trots att det som Winnerbäck skrev på Instagram ”blåste och spöregnade åt alla håll samtidigt”.

Och ni ser hur glada och nöjda vi var, trots att vi var hyfsat blöta och kalla efter fem timmars oavbrutet regnande.

2 reaktioner på ”Jag har väntat på ett regn

  1. Ping: Mindre jobb, mer lek | Hannas historia

  2. Ping: Året som gått och året som kommer | Hannas historia

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.