Jag jobbar, det syns bara inte

Om man tittar i min blogg kan man ju få för sig att mitt liv består mest av fritid, resor, hopp och lek. Men så är det ju minsann inte. En stor del av mitt liv spenderar jag såklart på jobbet. Ett jobb som jag, som jag nämnt här, har svårt att berätta så mycket om. Jag skulle ju kunna testa göra ett sånt här inlägg någon gång, men det får nog bli när jag har en intressant dag inplanerad så att inte hela inlägget bara består av ”satt framför datorn, skrev aktanteckningar” vilket ju vissa dagar fylls av. Med tanke på hur mycket bilder jag tar i mitt övriga liv är det också lite sorgligt att jag har väldigt få bilder från mitt yrkesliv att visa er. Men jag har länsat mobilen och även tagit några i enkom, så här har ni: bilder från en socialsekreterares liv.

Den här bilden tog jag i vintras när jag tillsammans med en kollega skulle iväg till sjukhuset för att skjutsa hem en nyföding och hens föräldrar från BB. Min skeptiska min var mest för att jag var orolig för hur vi skulle få bäbisen, dessutom för tidigt född, att sitta kvar i den minsta bilbarnstol vi kunde hitta. Det gick bra! Och Nyfödingen är nu snart ett år och behöver inte träffa oss längre. Till vår och dess stora glädje.

I vintras fick jag också en splitter ny mobiltelefon att använda i tjänsten. Det tog att tag att lära om sig, men nu är jag riktigt snabb på T9. Ni minns väl T9?

Mina viktigaste arbetsredskap: dator, telefon, mobil, BBIC-triangeln och timglaset som påminner mig om att stå vid skrivbordet med jämna mellanrum.

Den söta lilla ängeln fick jag som tack för att jag hjälp en kollega med nåt. Minns inte vad, säkert nåt tekniskt.

Jag har sällan klientbesök på rummet eftersom vi ska ha dom i våra besöksrum, men det har hänt att det suttit klienter i min ”besökshörna”. Betydligt mer tid har kollegor som vill diskutera nåt spenderat här, samt jag själv när jag läser igenom utredningar eller annat som vi ska läsa in oss på. Fotona är från två av mina resor, jag ville ha lite kontraster och vad passar då bättre än vinter i Zermatt och sommar i Costa Rica?

På min högra sida har jag ett fönster med utsikt över Brinkens innergård. Där står också min luftfuktare och den radio jag fick i julklapp av min make, oftast spelande musik från Spotify via min trasiga Iphone. Glamoröst.

Det här är den bästa påminnelsen jag får varje dag. Två teckningar som två av ”mina” barn har gett mig. De råkar dessutom vara de två jag har haft svårast att släppa ur tankarna när jag går hem på dagarna. Och när jag ibland behöver påminna mig själv om varför jag gör det jag gör kan jag kolla på de här bilderna och tänka: ”just det, därför”.

Och vad gör jag hela dagarna då? Träffar klienter, både barn, ungdomar och vuxna. Har referenssamtal med skolor, hälsocentraler, BUP, släktingar och annat folk som känner klienterna. Skriver aktanteckningar. Skriver utredningar. Tar emot orosanmälningar. Pratar i telefon. Mailar. Går på utbildningar och föreläsningar. Deltar i SIP-träffar (samordnad individuell plan). I höst har jag dessutom blivit polisförhörd. Eventuellt ska jag vittna framöver. En hel del tid går också åt till att samråda med kollegor, chefer och andra samarbetspartners. Bitvis är det tufft, men alltid intressant. Mitt jobb går mycket ut på att prata. Både med kollegor och klienter, och ibland blir det fel. Så som en liten bonus tänkte jag avsluta med några av mina favorit-felsägningar som jag samlat på mig under åren.

”Det gäller att hålla nästan ovanför vädret.” (istället för vattenytan)
”Gå över bron över vatten.”
”Då blir det vårat ansvar att bära huvudet för alla andra.” (hund-)
”Hon svär som ett bortskaft.”
”Han kom in på etisk musik på gymnasiet.”

Och min absoluta favorit som jag inte hört själv, men min kollega fick höra och faktiskt kunde hålla sig för skratt. Imponerande.
”Jomen hon är ju bipopulär.”

#socionomhumor

En reaktion på ”Jag jobbar, det syns bara inte

  1. Ping: Det sämsta på mycket länge | Hannas historia

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.