Mina morgnar

Ärligt snodd från Underbara Clara

 

När går du upp?
På veckorna ringer Antons väckare 05.40 och jag brukar ha vaknat av mig själv och stigit upp före det. På helgerna vaknar jag mellan 5 och 6 och ligger och scrollar på mobilen kanske en timme innan jag blir less och kliver upp ur sängen.

Vad är det första du gör varje morgon?
Kollar mobilen. Först om jag fått nåt meddelande under natten, sen brukar jag scrolla Instagram, Facebook och eventuellt Twitter beroende på hur mycket tid jag har. Jag vill också säga att jag gör några morgonstretchar, men det är inte först och inte alltid.

Hur lång tid spenderar du i badrummet varje morgon? 
Jobbar jag och ska duscha på morgonen blir det kanske 30–45 minuter. Annars kanske 15.

Är frukost viktig? 
Nej, inte nu längre. Förr åt jag alltid en ordentlig frukost, men sedan vi flyttade och jag måste köra bil direkt på morgonen börjar jag må illa om jag ätit. Så oftast blir det en frukt eller lite yoghurt och så äter jag ordentligt vid niofikat istället.

Vad äter du till frukost? 
Som sagt väldigt lite. På helgerna drar jag till desto mer, med rostade mackor eller någon god overnight oat. Eller scones! Jag älskar scones.

Är du morgontrött? 
Åh nej. Nej nej.

Vad har du för alarm? 
Behöver inget. Men de få gånger jag ställer väckare vaknar jag till Morning från Peer Gynt av Grieg. Ni vet den snälla morgonlåten.

Hur ser en perfekt morgon ut?
Vaknar utvilad, kan ligga kvar en stund. Stiger upp, gör lite morgonövningar eller yogar. Sitter länge och äter frukost, gärna på altanen. Kanske en morgonpromenad på det. Ni ser, inga stora krav inte.

Vad är det bästa med morgonen?
Att vara utvilad. Kvällstrött som jag är, är jag i mitt esse på morgnarna. Jag tänker bäst, tränar bäst och funkar bäst tidigt.

Hur går du helst klädd på morgonen?
På jobbmorgnar blir det mest underkläder tills jag klär på mig jobbkläderna så sent som möjligt pga katthår. På helgerna slarvar jag gärna runt i mina grå stjärnmjukisbyxor som börjar falla i bitar och någon sunkig tröja.

Morgonjogg har guld i mun. Tyvärr börjar det vara för mörkt för morgonträning utomhus. Trollen är som aktivast i gryningen, vet ni väl?

Annonser

2 reaktioner på ”Mina morgnar

  1. Ping: Den bästa frukosten | Hannas historia

  2. Ping: Det sämsta på mycket länge | Hannas historia

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.