Så himla duktiga

Nu har jag varit ”ombörjare” i drygt ett år och tycker att jag utvecklats en hel del. Jag kan nu (oftast) fatta galopp utan problem. Att hålla igång galoppen är en annan fråga. Jag kan rida lätt och sitta ner i traven. Jag har börjat få hyfsat bra balans i lätt sits och kan de flesta ridvägarna utan att tänka allt för länge. Men jag ligger verkligen i lä jämfört med vad jag såg förra helgen. Då var det nämligen dressyrtävling på ridhuset, och när det visade sig att två bekantingar skulle tävla med bara några minuters mellanrum så kändes det som ett bra tillfälle att se och lära.

Först ut var Sara med sin Vivan. Hästen heter såklart inte så, men oftast har de så krångliga officiella namn att det inte ens löns att lägga på minnet. Vivan har inte kunnat tävla så mycket och för Sara var det mest ett tillfälle att få henne att vänja sig vid en tävlingssituation. Jag tyckte såklart att de var sjukt duktiga, men till och med jag kunde se att Vivan inte var helt bekväm i situationen. Men visst ser ni så stiliga de är?

Sen var det kustin Sofia och #världensbästakingen som red in på ridbanan och både fotades och filmades. Jag har ju ridit Kingen några gånger, men jag hade ingen aning om att han kunde vara så elegant. Jag som älskar nordsvenskar och liknande robusta hästar tycker ofta att halvbloden ser lite rangliga ut. Inte Kingen inte! Stabil och rejäl, men samtidigt följsam och stilig. Vad mer kan man önska av en häst? *emoji med hjärtögon*

En reaktion på ”Så himla duktiga

  1. Ping: Det sämsta på mycket länge | Hannas historia

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.