Träna bör man

Vårt hus är byggt som en klassisk Västerbottensgård med en bred mitt och två ”skepp” på vardera sida. Det gör att vi på övervåningen har ett stort allrum i mitten och på sidorna har fyra mindre rum. Enligt ritningen som faktiskt finns bevarad, är två av rummen märkta som sovrum, ett som kontor och ett som klädkammare. Vi har inte riktigt den indelningen själva, istället har vi ett sovrum, ett kontor, ett gästrum och ett gym. Jajemän! Ett helt eget gym. Den allra mesta av utrustningen hade vi innan vi flyttade, men lite har vi kompletterat men sen vi inredde.

Så här såg det ut innan renoveringen påbörjades. Tapeten är klassisk nittiotal, som resten av huset var. Det syns kanske inte, men golvet var solblekt på vissa stället och ganska nött på andra ställen. Det var en plastmatta som säkert även den var från när huset byggdes.

Den svarta mattan är faktiskt i enkom för gym, inköpt på makens favvo-affär. Vi blev väldigt förtjusta i den, som ni kommer att se om en liten stund.

Det lilla ”trädet” hade Anton spanat in på XXL. De hade inga hemma, så nån snäll expedit plockade bort vikterna de hade på den så vi fick köpa visningsexemplaret. Visst ser det proffsigt ut!

Närbild på matta och tapet.

Till skillnad från när ”vi” (som ni vet är jag ganska lite inblandad i sånt här) renoverade änglarummet så var det enklare att stänga dörren och få undan allt stök. Men när Anton väl påbörjat ett projekt vill han bli klar så fort som möjligt. Så från start till mål tog inte det här projektet mer än nån vecka.

Min utsikt över renoveringen. Tre av väggarna målades ljust gråa.

En vägg tapetserades. Här slarvades det tvärt med att stänga dörren vilket gjorde att en nyfiken katt ville hjälpa till, trampade på locket med tapetklister och fick saneras.

Man kan inte klaga på skyddsutrustningen som användes.

Lister fästes.

Minns ni den svarta mattan? Vi köpte tre till och täckte hela golvet.

Och såhär fint blev det när det var klart.

Jag är så himla nöjd! Ser ni den söta affischen vi hittade, som matchar allt inne i rummet?

Och det här hantelstället som min uppfinnarjocke till man byggde helt själv och målade i samma färg som väggarna och tog en bit av mattan så hela stället liksom flyter in i resten av inredningen?

Tegelväggen tycker jag också blev superfin. Jag hade ju en i min senaste (sista?) egna lägenhet som jag älskade.

Gardinen har jag faktiskt sytt. Och man skulle ju kunna säga att det är en av de viktigaste insatserna i en renovering. Eller? ;)

Och så Rocky-affischen till vänster. För att bli ordentligt peppad.

Men använder vi vårat nya fina gym då? Jag skulle kunna uttrycka det så att vissa i familjen är mer aktiva här inne än andra. Men Anton brukar faktiskt göra lite bänkpressar, nån gång ibland sådär. Själv har jag hittat ett väldigt bra cirkelträningsprogram där jag får använda både hantlar, bänk, TRX-band och matta. Och så yogar jag ibland. Så ja, sjukt värt att ha ett eget gym hemma. Än har vi inte sålt några gymkort, någon intresserad? ;)

Annonser

4 reaktioner på ”Träna bör man

  1. Var det tillräcklig Work Out att göra i ordning gymmet, Anton? 😉 Men fantastiskt läckert blev det. Antons far är mycket impad 😊

  2. Ping: Det sämsta på mycket länge | Hannas historia

  3. Ping: Året som gått och året som kommer | Hannas historia

  4. Ping: Mysigt och somrigt | Hannas historia

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.