Kan man nöta ut ett rum?

Isåfall tror jag att vi eventuellt var på väg dit under advent. Tanken med renoveringen av det sk änglarummet var såklart att vi skulle ha det som sällskapsrum. Men under rummets första år var besöken rätt utspridda. Nu lyckades vi samla många på några få korta veckor. Men det är nog en av anledningarna till att jag älskar advent, det är ju de trevligaste och socialaste veckorna på hela året. Som ni ser.

Först ut var byaglöggminglet som vi bjöd in till. I fjol missade jag den här trevliga tillställningen eftersom jag var i Sthlm, men tidigare under året messade jag grannarna som bjöd in då och frågade om det fanns nån form av system. Det gjorde det inte och jag fick så gärna ta över stafettpinnen. Under minglet försökte vi lobba för att vår närmsta granne åt andra hållet skulle bjuda nästa år, vi får väl se hur det förslaget landade.

Under året har ett bofast hushåll avvecklats och ett nytt tillkommit, så vi är fortfarande nio bofasta och kanske ett tjugotal stugor i fina Hemvattnet. Och under året har ju ytterligare Morénare köpt fastighet i byn. #moréntakesover

Medelåldern på glöggminglet var ganska hög, men det berodde delvis på att inget av de barn under 18 som faktiskt finns i byn hade möjlighet att komma.

Och jag blev återigen så himla nöjd över hur stort och anpassningsbart vårt rum blev. Inga problem att rymma en hel by här inte!

Nästa glöggmingel kom sig av en sammanslagning av två traditioner. Istället för julbrunch och julfilmskväll beslutade vi oss för att ha en glöggmingelknytiskalas och så var vi några få utvalda som såg filmerna en annan kväll. Detta för att alla skulle få ut så mycket som möjligt av de två evenemangen.

Och vet ni vad?

Det blev succé!

Gott fika. Trevligt prat. Lek på övervåningen.

Lite sent manfall gjorde att vi faktiskt rymdes vid samma bord allihop.

Och den här gången hade barnen vett att dyka upp och förgylla tillställningen. Finklädda som sig bör.

Tredje tillfället på tre helger var den kusinmiddag som i år också blev ett knytkalas och hölls hos de som har det största bordet. Bästa köpet ever! Jag säger ju det.

Men advent innehöll ju saker som inte ägde rum hemma hos oss också. Som ett luciatåg med gorilla…

… julbord på Lilla Marie med Antons jobb…

… och julbord på Medlefors med mitt. Och annat trevligt, men det kommer i nästa inlägg.

En reaktion på ”Kan man nöta ut ett rum?

  1. Ping: Det sämsta på mycket länge | Hannas historia

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.