Coronatankar #4

Jaha, så var det min tur att dratta dit. Eller vad tror ni? Feber, ont i kroppen (framförallt huvudet och lungorna) och allmänt seg. Det som nästan var otäckast var hur fort det gick. Måndag kväll mådde jag bra, deltog som vanligt i min löpargrupp och sprang 6 kilometer utan att det var jobbigare än vanligt. Tisdag kring lunch började jag känna att jag hade lite ont i huvudet och var lite seg, men å andra sidan har jag sovit lite dåligt på sistone så jag tänkte att det kunde bero på det. Men jag slutade ändå tidigt och for hem för att vila. På kvällen började jag känna mig allt mer frusen och ynklig. Sen vaknade jag vid ett på natten och hade en väldigt konstig känsla i kroppen. Det enda sättet jag kan beskriva det på är att jag liksom bestod av ett skal som gjorde ont. Hur jag än låg och försökte slappna av gick det inte eftersom hela mitt yttre skikt värkte. Jag kollade febern och när jag hade 38,5 förstod jag vad som stod på. Två timmar och en Ipren senare lyckades jag ändå somna. På mindre än ett dygn från helt frisk till riktigt risig, alltså.

Så natten mellan tisdag och onsdag var värst. Hittills, kanske? På onsdagen (efter att jag hade sjukanmält mig, mailat diverse folk för att se till att saker jag bokat på jobbet togs om hand, samt avbokat både en efterlängtad klipptid och onsdagens ridlektion) låg jag till sängs ända till fem när jag kände mig pigg nog att gå upp och duscha. Ifall ni undrat så hinner man se en hel säsong av Jills veranda en sådan dag. Miriam Bryant och den för mig nya bekantskapen Emil Svanängen var bäst.

Redan på kvällen mådde jag så pass mycket bättre att Anton hade modet att kläcka ur sig att jag nog var lite för pigg för att vara ordentligt sjuk. Och igår var också mycket bättre. 37,6 är ju ingen feber att skryta med, även om jag är lågtempad och har kring 36,5 i vanliga fall. Men jag orkade lämna sängen och faktiskt spendera dagen i soffan. Och en sån dag hinner man se hela Hillarydokumentären (rekommenderas varmt) och några avsnitt av När livet vänder.

Hittills idag känns det också helt okej. Men mer feber än igår, och ondare på diverse ställen. Fortsättning följer…

Så här låg vi alltså i onsdags. Lämnade knappt sängen alls.

Jämfört med igår. Lite mer civiliserat.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.