Coronatankar #5

Rapport från sjukstugan: Sakta men säkert har febern gått ner. Igår var jag faktiskt feberfri. Däremot har förkylningen sakta smugit sig på, och igår tappade jag helt smaksinnet. Ovärt när man gör sig till och gör Fattiga riddare till frukost bara för att inse att man lika gärna hade kunnat äta naturell yoghurt. Jag upplevde också i mycket mindre skala den uppenbarelse jag kände här, när värktabletterna helt plötsligt började fungera i lördags. Kan det ha varit för att jag fram tills dess var lite för krasslig för att förlita mig på Alvedon, Ipren och Treo?

Eftersom reglerna för när man får återvända är tydliga (symptomfri + två dagar) räknar jag inte med att kunna jobba inom den närmsta framtiden. Jag skulle egentligen ha beredskap till helgen, men min chef var framsynt nog att förklara att jag inte kunde räkna med det och bytte bort det redan före påsk. Och det är klart, även om jag kanske kan jobba mot slutet av veckan, är det inte jättesmart att riskera att måsta jobba hela helgen, kanske åka hem till folk och träffa vem vet vilka i eventuella riskgrupper? Det känna bättre att försöka utöva ordentlig social distans och hålla hela älgflockar mellan mig och andra alls jag verkligen är helt smittfri.

Jag hade bestämt mig för att gå en kort promenad idag. Tror jag kanske väntar tills snöstormen bedarrat.

 

Låt mig avsluta med två funderingar som dykt upp de senaste dagarna.

  1. Är det inte himla märkligt att jag varit sjuk för att någon i Wuhan åt en fladdermus för några månader sen?
  2. Är det inte ganska orättvist att jag ändå mått hyfsat bra och mest legat och sett serier, samtidigt som andra kämpar för sina liv och ibland inte överlever?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.